ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΗΣ

Taro

Click to see!

ΤΑΡΩ - Σειρά ,αθημάτων Ερμητικής Φιλοσοφίας

Συγγραφέας: Mieczyslaw Demetriusz Sudowski

Μετάφραση: Πάνος Σακέλης

Εξώφυλλο: Βάλια Σακελλαριάδη.

Η διάθεση του βιβλίου για τον Ελλαδικό χώρο μπορεί να γίνει μόνο μέσω του μεταφραστή. Για την αγορά του βιβλίου συμπληρώστε τη σχετική φόρμα παραγγελίας του παραπάνω μενού. Το βιβλίο θα σας παραδοθεί στον χώρο σας χωρίς έξοδα αποστολής.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ - EBOOKS - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

 Στον παραδοσιακό Δυτικό αποκρυφισμό, το Ταρώ αναγνωρίζεται σαν ο ακρογωνιαίος λίθος ολόκληρου του φιλοσοφικού συστήματος που ονομάζεται Ερμητισμός. Είναι πολύ δύσκολο να ανακαλυφθεί η πραγματική του καταγωγή. Οι πιο διακεκριμένοι και διάσημοι αποκρυφιστές συγγραφείς όπως ο Ελιφάς Λευί, ο Π.Κριστιάν, ο Φαβρ ντ’ Ολιβιέ, ο Θεόφραστος Μπομπάστους (Παράκελσος), ο Όσβαλτ Γουίρθ, ο Παπύς (Δρ. Ζέραλντ Ενκώς) και άλλοι, έχουν την γνώμη ότι ο αληθινός συμβολισμός του Ταρώ προέρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο. Ο διδάσκαλος του Ερμητισμού Ελιφάς Λευί μας λέει τα παρακάτω στο βιβλίο του «Δόγμα και Τυπικό Υψηλής Μαγείας»:

«Αυτό το κλειδί που το θεωρούσαν χαμένο για αιώνες, ξαναβρέθηκε από μας, και καταφέραμε έτσι να ανοίξουμε τους τύμβους του αρχαίου κόσμου, να κάνουμε τους νεκρούς να μιλήσουν, να ανασηκώσουμε τα μνημεία του παρελθόντος σε όλο τους το μεγαλείο, να κατανοήσουμε τα αινίγματα κάθε σφίγγας και να διεισδύσουμε σε όλα τα ιερά... Ήταν το κλειδί που αμφισβητούσαν, ένα ιερογλυφικό και αριθμητικό αλφάβητο, που εκφράζει με τους χαρακτήρες του και τους αριθμούς του, μια σειρά παγκόσμιων και απόλυτων ιδεών...

Σχολιάστε ελεύθερα!

Αρέσει σε %d bloggers: